سوالات رایج تغذیه کودک
اسنکها و میان وعدههایی را ارائه دهید که به صورت طبیعی شیرین باشند (ماست میوهای کم چرب، میوه، موز یا حبههای یخ زده انگور، برشهای سیب همراه با کره بادام زمینی). در منزل شیرینی نگهداری نکنید. چنانچه شیرینی در دسترس نباشند کودک و خود شما نیز وسوسه نخواهید شد. از شیرینی به عنوان جایزه یا پاداش استفاده نکنید. شیرینی را به عنوان بخش کوچکی از رژیم غذایی متعادل در نظر بگیرید و درواقع نباید پاداش یا جایزهای برای تمام کردن بشقاب غذای کودک باش.
سعی کنید کودکان لاغر را به خوردن میانوعده عادت دهید از طرف دیگر دادن مکملهایی مثل ,ویتامین A، ویتامین C و ویتامین D را به کودکانتان زیر نظر کارشناسان و متخصصین تغذیه فراموش نکنید.
برای کودکان ۱ تا ۶ سال، دریافت آب میوهها را به میزان ۴ تا ۶ انس در روز حفظ کنید. از آب میوه حاوی شکر اجتناب کنید. نوشیدنی کودک را با آب رقیق کنید تا به تدریج آب ساده دریافت کند و یا سعی کنید شیر یا آب میوه را دروعده اصلی بگنجانید و در باقی روز آب دریافت شود. کودک شما باید روزانه ۲ تا ۲/۵ لیوان شیر دریافت کند. به یاد داشته باشید که کودکان بالای ۲ سال بایستی شیر ۱درصد یا شیر کم چرب استفاده کنند.
سعی کنید برای کودک خود برنامهریزی کرده و در واقع برنامهای با تعیین یک چهارچوب زمانی روزانه برای وعدهها و میان وعدههایش داشته باشید. ممکن است گاهی کودک یک وعده غذایی را حذف کند اما اگر برنامه وجود داشته باشد میداند که چه موقع باید منتظر وعده بعدی باشد. چنانچه کودک تقاضای یک میان وعده در وقتی دیگر دارد، نمونههایی مانند میوه، سبزیجات، ماست، کره بادام زمینی، غلات صبحانه و یا نصف ساندویچ خانگی پیشنهادهای مناسبی هستند.
تحقیقات نشان می دهد که کمبود اسیدهای چرب چند غیراشباع و مواد معدنی مانند روی، آهن و منیزیم ممکن است در بروز علائم ADHD نقش داشته باشد. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتر برای ایجاد ارتباط واضح بین این مواد مغذی و علائم ADHD است.
بهترین تغذیه برای کودکان بیش فعال شامل مصرف زیاد سبزیجات، محصولات لبنی و منابع پروتئین کمچرب است. غذاهای فرآوریشده و شیرین به هیچ عنوان برای این کودکان مناسب نیست.
نوشیدنیهای گیاهی: نوشیدنیهای گیاهی مثل شیر بادام بهخاطر علائم آلرژیکی که در بعضی کودکان ایجاد میکند، برای نوزادان ۱۲ تا ۲۴ ماهه توصیه نمیشوند و ممکن است باعث اسهال کودکان شود.
نوشیدنیهای قندی: هیچگونه نوشیدنی قندداری مثل نوشابه را در اختیار کودکان خود قرار ندهید.
قند افزودهشده: از شکلات، شیرینیجات و تنقلاتی که قند افزوده شدهاند، دوری کنید.
چربیهای ترانس: مصرف غذاهایی که سرشار از چربی ترانس هستند، مثل فستفود برای کودکان توصیه نمیشود
کمبود وزن در کودکان با ترکیبی از عوامل از جمله سن، قد، وزن و الگوهای رشد تعیین می شود. متخصصان اطفال اغلب از نمودارهای رشد برای ارزیابی وزن کودک در رابطه با سن و قد استفاده می کنند. اگر وزن کودک به طور قابل توجهی کمتر از محدوده مورد انتظار برای سن و قد او باشد، ممکن است کم وزن در نظر گرفته شود.
برای ارزیابی کامل با پزشک اطفال خود مشورت کنید. آنها رشد کودک شما را ارزیابی می کنند، سابقه پزشکی او را بررسی می کنند و آزمایش های لازم را برای شناسایی علل زمینه ای کم وزنی انجام می دهند. پزشک اطفال شما همچنین از نمودارهای رشد برای ردیابی رشد کودک شما در طول زمان استفاده می کند.
اگر شک دارید که فرزندتان کم وزن است، برای ملاقات با کارشناسان و متخصصین تغذیه برنامه ریزی کنید. ارزیابی جامع به شناسایی علل بالقوه و راهنمایی درمان کمک خواهد کرد. بسته به یافته ها، متخصصین و کارشناسان تغذیه ممکن است تنظیمات تغذیه، مکمل های غذایی و تغییر شیوه زندگی را توصیه کند
استفاده از مکملهایی مثل قرص، قطره و وشربتهای ویتامین و مواد معدنی به کودک شما کمک میکند تا رشد استخوانی و عضلهای بهتری داشته باشد، سیستم ایمنی بدنش تقویت شود، احساس خستگی و ضعف نکند و کمتر دچار مشکلات تغذیهای شود.
البته به این نکته توجه کنید که بهتر است ویتامینها و مواد معدنی تا جای ممکن از مواد غذایی طبیعی گرفته شود. علاوه بر این، کمبودهای کودک باید بر اساس آزمایشی که پزشک تجویز میکند تعیین شود و بدون مشورت پزشک و متخصص تغذیه قرص یا شربت خاصی به کودکتان ندهید.